Hoppa till innehåll

Gå kurs

För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund

Trickkurs – Kursen är full. Nya anmälningar hamnar på reservlistan!
Vi kommer att gå igenom grunderna i trickträning. Det krävs inga förkunskaper men du ska vara
beredd på att lägga ner träning mellan kurstillfällena. Kursen individanpassas efter deltagarna så
även om du har tränat trick förut så kan du vara med på denna kurs.
Kursen hålls inomhus i vår klubbstuga.
Kursdatum blir följande torsdagar: 19/1, 26/1,9/2, 16/2 och 2/3.
Tid: 18,15.
Pris: 1 250 kr
Instruktör är Inger Hillskog Roth. Inger är förutom SBK instruktör även utbildad Freestyleinstuktör
och domare i Freestylesporten. Inger tävlar i högsta klassen i Freestyle, HTM, och Bruksspår och har
tidigare även tävlat Lydnad. Inger har deltagit på ett flertal SM i Freestyle, HTM och Lydnad.
Anmäl dig här!

Grundkurs SBK Specialsök – Full

Kursen är till för dig som vill få grundläggande kunskap om specialsök som förberedelse mot Svenska brukshundklubbens (SBK) prov i specialsök eller som en aktivering för din hund i en form av nosarbete. I kursen ingår teori som kopplas till praktiska övningar. 

Preparatet som vi lär hunden söka efter är Röd Kong Classic

Kursledare: SBK Instruktör specialsök, Klas Nordblom

Syfte: Föraren ska få kunskap om övningar för att fortsätta att träna sin hund mot prov i SBK specialsök eller som en bra aktivering av sin hund där preparatet för hunden är Röd Kong Classic. 

Mål:  

Lära in doften av Röd Kong Classic
Lära hunden att hitta doftgömma
Lära hunden att hitta preparatet Röd Kong Classic

Förkunskapskrav

Valpkurs, allmänlydnad eller motsvarande
Hunden ska ha föremålsintresse
Din hund ska kunna jobba/vara tillsammans med dig relativt ostört när andra hundar och människor är i närheten.

Innehåll:

Introduktion SBK specialsök
SBK prov specialsök
Sökhundens mentala egenskaper
Lekutveckling och byteshantering
Belöningslära och belöningssystem
Hundens luktsinne och doftlära
Hundens aktivitetsnivå
Vikten av miljöträning
Den viktiga starten
Förarens påverkan
m.m.

Omfattning: Fem tillfällen à tre studietimmar 

”Först till kvarn” gäller för antagning till kursen

Kurstillfällen:

Lördag 8/10    kl. 10:00 – 12:15 
Lördag 22/10  kl. 10:00 – 12:15
Lördag 5/11    kl. 10:00 – 12:15
Söndag 20/11 kl. 10:00 – 12:15
Lördag 3/12    kl. 10:00 – 12:15

 Kursen kommer att hållas på Hammarö Brukshundklubb eller annan plats som vi bestämmer gemensamt.

Pris: 1250 kr, exklusive medlemsavgift
Anmäl dig här!

Valpkurs

Målet med våra valpkurser är att skapa god hundhållning. Alla hundraser (även blandraser) är välkomna att delta på kurserna och en lämplig ålder på valpen är 3-6 månader.

Det är mycket du behöver tänka på när du skaffat valp. Och det är mycket en valp behöver lära sig för att bli en trygg hund som mår bra. Du och hunden ska leva ett långt liv tillsammans och det är viktigt att ni lär er att kommunicera.

Genom att gå en valpkurs lägger ni grunden för ett harmoniskt hundliv. Det är roligt, ni lär er mycket och ni får träffa andra valpar och ägare.

För deltagande på kurs måste hunden vara vaccinerad mot valpsjuka minst 14 dagar innan kursstart. Vid första kurstillfället ska vaccinationsintyg kunna uppvisas.
Datum: 20/9, 27/9, 4/10, 16/10, 18/10
Tid: Kl 18,15
Pris 1250kr exklusive medlemsavgift
Instruktör: Ditte Stensson och Viktor Gustafsson Qvist
Anmäl dig här!

Tävlingsförberedande kurs – Bästa Starten – Full, nya anmälningar hamnar på reservlistan!

Vill du tävla i någon hundsport med din hund?!! Vi erbjuder nu en tävlingsförberedande kurs där vi tränar på viktiga grunder inför tävling. Kursen passar oavsett vilken gren du är intresserad av. Vi kommer jobba med belöningar, engagemang, checka in, fokus och koncentration, banor mm.
Kursen riktar sig till dig som har valp, unghund eller en vuxen hund. Kursen bygger på boken Bästa Starten av Maria Brandel och Siv Svendsen

Inga förkunskaper krävs
Datum: 6/9, 20/9, 4/10, 18/10, 1/11 och 15/11 (totalt 6 tillfällen)
Kostnad: 1500 kr. Medlemskap i Hammarö BK är ett krav.

Instruktörer:
Kristina Svensson: SBK instruktör, Domare lydnadsprov och bruksprov, Testledare MH/ MT, tävlat framgångsrikt med flera hundar ex SM i skydd, räddning, rapport och sök mm
Christina Wåhlin: Domare bruksprov, Lärare i hundtjänst, SBK instruktör, Specialsöksinstruktör, Bästa Starten instruktör, Figurant MH/MT, tävlat ex lydnad, sök, rallylydnad samt SM i spår och bevakning mm

Anmäl dig här!

Valpkurs – Startad

Målet med våra valpkurser är att skapa god hundhållning. Alla hundraser (även blandraser) är välkomna att delta på kurserna och en lämplig ålder på valpen är 3-6 månader.

Det är mycket du behöver tänka på när du skaffat valp. Och det är mycket en valp behöver lära sig för att bli en trygg hund som mår bra. Du och hunden ska leva ett långt liv tillsammans och det är viktigt att ni lär er att kommunicera.

Genom att gå en valpkurs lägger ni grunden för ett harmoniskt hundliv. Det är roligt, ni lär er mycket och ni får träffa andra valpar och ägare.

För deltagande på kurs måste hunden vara vaccinerad mot valpsjuka minst 14 dagar innan kursstart. Vid första kurstillfället ska vaccinationsintyg kunna uppvisas.

Datum: 15/8, 22/8, 29/8, 5/9, 12/9 och 24/9
Tid: Kl 18,00
Pris 1500kr exklusive medlemsavgift
Instruktör: Elisabet ”Liza” Andersson och Annica Carlsson


Instruktörer:
Christina WåhlinSBK instruktör sedan 1994, har sedan dess haft såväl allmänlydnadskurser som tävlingskurser och diverse ”specialkurser”. Jag är utbildad SBK lärare med uppdraget att utbilda nya SBK instruktörer. Jag har tidigare varit gruppbefäl för hundekipagen inom hemvärnet och också utbildat sk bevakningshundar. Är även utbildad specialsöksinstruktör och domare bruksprov. Jag har gått många andra olika utbildningar under åren för att lära mig mer inom ämnet hund – det är så spännande och man blir aldrig fullärd! 
Jag älskar att träna och tävla med mina hundar, men gillar också att stödja hundägare att utveckla relationen och träningen med sin hund. Nosarbete är något som intresserar mig mycket och då framförallt spår, sök och specialsök. Alla hundar mår bra av att få använda sin nos, nosarbete är en riktigt bra mental stimulans och kan även motverka stress.

Gun Jonsson

Jag var med och startade klubben 1986. Var medhjälpare på kurser de första åren. Utbildade mig till SBK instruktör 1990 och har haft hundägarutbildningar i alla år sen dess. Tycker det jätteroligt att få bidra med coachning som stärker relationen mellan hundägaren och vovven! Är SBK Lärare och har utbildat ett antal instruktörer Nuvarande hundar är 2 st Australian Kelpie. Älskar att träna hund, har provat på nästan alla hundsporter. Om jag ska välja vad som är allra roligast så är det nosarbetet, hunden har en fantastisk näsa! Har tävlat en del under åren, som lydnad, spår, sök, nosework och team to musik. Även tränat rapport, freestyle, Agility och nu den ”nya” sporten specialsök.  Jag har även varit hundförare i hemvärnet i 10 år som också är nosarbete.

Inspiration och prova på: Specialsök – OBS Uppskjuten på obestämd tid.

Är du intresserad av ett nytt sätt att mentalt stimulera din hund? Specialsök är en bra hjärngympa för våra fyrbenta vänner. Vi har en introduktions- och inspirationsföreläsning och möjlighet att prova på själv med din hund.
Narkotika, mögel och vägglöss. Det är bara några av de områden där hundars luktsinnen kan hjälpa oss. Här får du veta hur specialsök funkar.


Instruktörerna är SBK-certifierade Specialsökinstruktörerna Marie Wilagos och Anna Elfström
Uppskjuten
Inspirationsförläsning (Teori):
Pris: 150kr
Uppskjuten
Prova på med hund.
Pris: 350kr + eventuell medlemsavgift
Anmäl dig här!Kommande kurser


Alla våra kurser hålls i samarbete med Studiefrämjandet

Kommentarer är stängda.