Gå kurs

För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund

Valpkurs – Kursen är full. Nya anmälningar hamnar på reservlistan

För valpar 3-6 månader. Kursen syftar till att på ett lättsamt sätt lära valpen allmänlydnad.
Det ingår relationsövningar, inlärning av ordet ”bra”, kontakt, förbudsord, gå fint i koppel, hundmöten, passivitet, inkallning, hantering mm.
Vi kommer att arbeta mycket med kommunikationen och samarbetet mellan dig och din hund.

Vi kommer att ha en Facebookgrupp där kursdeltagarna kan ställa frågor och har möjlighet att få återkoppling på träningen mellan kurstillfällena. 
Kursen kommer att genomföras utomhus. Vi kommer även ha en Facebookgrupp där kursdeltagarna kan ställa frågor och har möjlighet att få återkoppling på träningen mellan kurstillfällena. 

Kurstillfällen: 26/9, 9/10, 17/10, 30/10, 7/11 kl 11.00-13.15. 
Pris: 1000 kr samt medlemskap i Hammarö Brukshundklubb
Instruktör: Agneta Qvist, SBK-instruktör  

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Anmäl dig här!

Tävlingskurs i Freestyle och Heelwork to Music. 

För dig som vill börja eller precis har börjat att tävla Freestyle eller HTM. Vi kommer att gå igenom grunderna i trickträning och fotpositioner, programkomposition och musikval. Det krävs inga förkunskaper men du ska vara beredd på att lägga ner mycket träning mellan kurstillfällena. Träningen kommer att individanpassas efter nivån på deltagarna.

Kursdatum blir följande måndagar: 30/8, 6/9, 20/9, 27/9, 4/10 och 11/10. 
Tid: 18,15. 
Pris: 1 200 kr 
Instruktör är Inger Hillskog Roth.  Inger är förutom SBK instruktör även utbildad Freestyleinstuktör och domare i Freestylesporten.  Inger tävlar i högsta klassen både i Freestyle, HTM, och Bruksspår och har tidigare även tävlat Lydnad. Inger har deltagit på ett flertal SM i både Freestyle, HTM och Lydnad. 
Anmäl dig här!

Grundkurs – Pågår

Vi jobbar i första hand med allmänlydnad så som kontakt, inkallning, sitt, ligg och aktivering Alla hundar är välkomna!

Datum: 26/4, 3/5, 10/5, 17/5, 24/5, 31/5.
Starttid 18,15
Instruktör Inger Hillskog Roth.
Pris 1 200 kr + medlemskap.


Instruktörer:
Christina Wåhlin



SBK instruktör sedan 1994, har sedan dess haft såväl allmänlydnadskurser som tävlingskurser och diverse ”specialkurser”. Jag är utbildad SBK lärare med uppdraget att utbilda nya SBK instruktörer. Jag har tidigare varit gruppbefäl för hundekipagen inom hemvärnet och också utbildat sk bevakningshundar. Är även utbildad specialsöksinstruktör och domare bruksprov. Jag har gått många andra olika utbildningar under åren för att lära mig mer inom ämnet hund – det är så spännande och man blir aldrig fullärd! 
Jag älskar att träna och tävla med mina hundar, men gillar också att stödja hundägare att utveckla relationen och träningen med sin hund. Nosarbete är något som intresserar mig mycket och då framförallt spår, sök och specialsök. Alla hundar mår bra av att få använda sin nos, nosarbete är en riktigt bra mental stimulans och kan även motverka stress.

Gun Jonsson

Jag var med och startade klubben 1986. Var medhjälpare på kurser de första åren. Utbildade mig till SBK instruktör 1990 och har haft hundägarutbildningar i alla år sen dess. Tycker det jätteroligt att få bidra med coachning som stärker relationen mellan hundägaren och vovven! Är SBK Lärare och har utbildat ett antal instruktörer Nuvarande hundar är 2 st Australian Kelpie. Älskar att träna hund, har provat på nästan alla hundsporter. Om jag ska välja vad som är allra roligast så är det nosarbetet, hunden har en fantastisk näsa! Har tävlat en del under åren, som lydnad, spår, sök, nosework och team to musik. Även tränat rapport, freestyle, Agility och nu den ”nya” sporten specialsök.  Jag har även varit hundförare i hemvärnet i 10 år som också är nosarbete.

Inspiration och prova på: Specialsök – OBS Uppskjuten på obestämd tid.

Är du intresserad av ett nytt sätt att mentalt stimulera din hund? Specialsök är en bra hjärngympa för våra fyrbenta vänner. Vi har en introduktions- och inspirationsföreläsning och möjlighet att prova på själv med din hund.
Narkotika, mögel och vägglöss. Det är bara några av de områden där hundars luktsinnen kan hjälpa oss. Här får du veta hur specialsök funkar.


Instruktörerna är SBK-certifierade Specialsökinstruktörerna Marie Wilagos och Anna Elfström
Uppskjuten
Inspirationsförläsning (Teori):
Pris: 150kr
Uppskjuten
Prova på med hund.
Pris: 350kr + eventuell medlemsavgift
Anmäl dig här!

Brukskurs Pågår

Vill du tävla i bruksprov tillsammans med din hund? Med start i september erbjuder vi en ett årig kurs med inriktning bruksprov spår.
Datum: 29/8, 7/9, 19/9, 28/9, 10/10, 19/10, 31/10, 9/11, 21/11, 30/11, 6/2, 22/2, 5/3, 21/3, 2/4, 18/4, 30/4, 7/5, 28/5, 11/6, 6/8, 20/8 och 3/9
Instruktörer: Kristina Svensson, Gun Jonsson, Inger Hillskog och Christina Wåhlin
Pris 3000 kr.


Kommande kurser


Alla våra kurser hålls i samarbete med Studiefrämjandet