Hoppa till innehåll

Styrelsen

Följande personer ingår i Hammarö BK:s styrelse under 2021

Ordförande: Christina Wåhlin

Christina och hundar

Hösten 1991 föddes min första hund, cockerspanieln Gaston och efter att ha gått valpkurs hos en instruktör i privat regi så hamnade jag tack vare Karina Holgersson Linder på Hammarö BK. Det är jag så tacksam för!

Att vara del i en demokratisk ideell förening med allt vad det innebär är oerhört givande. Jag gillar att träffa andra människor som delar mitt intresse; hundar. Vi är gamla och unga med olika bakgrund och erfarenheter som trivs och har kul tillsammans! Jag gillar att träna, tävla och utvecklas tillsammans med mina hundar och mina träningskompisar. Att glädjas åt varandras framgångar och stötta varandra i motgång. Att tillsammans arrangera olika kurser, tävlingar och andra ”arrangemang” med likasinnade är både kul och givande.

Genom mitt engagemang i klubben så har jag fått möjlighet att vidareutbilda mig och lära mig mer om hund. 1994 blev jag SBK instruktör och jag har sedan dess även utbildat mig till mentalfigurant, SBK Lärare, domare och tävlingsledare i bruksprov samt förra året till specialsöksinstruktör. Det finns ständigt nytt att lära inom ämnet hund! Jag har även gått många utbildningar inom frivilligverksamheten med anledning av mitt tidigare engagemang som hundbefäl inom hemvärnet.

Jag är stolt över att ha fått förtroendet att vara ordförande i Hammarö BK. Det är i mina ögon en ”riktigt bra klubb” med god gemenskap, väldigt mycket kunskap och en stor bredd på verksamheten, även om min vision och önskan är en än större bredd där vi har verksamhet inom några fler hundsporter… vi får jobba på det! 😉

Efter min cocker Gaston så har jag haft australian kelpiesar (Busan, Gouyen och Tira + makens hundar 😉) I familjen finns nu kelpiesyskonen Flexa och Pax. Jag älskar att träna och tävla med mina kelpiesar, främst inom brukssprov. Hundarnas fria arbete i spår eller sökskogen kombinerat med vårt samarbete på lydnadsplanen gillar jag allra bäst!

Medlemskapet i Hammarö BK har gett mig så mycket – jag hoppas att kunna dela den känslan och erfarenheten med fler!

Vice ordförande: Gun Jonsson

Är SBK Lärare, SBK Instruktör, Specialsöksinstruktör, Figurant MH och MT, Domare Bruksprov och Tävlingsledare Bruksprov.

Jag har haft 2 st Newfoundlandhundar, 2 st Labrador Retriever och 2 st Australian Kelpie sen tidigare. Nu har jag 2 st Australian Kelpie; Pajas 12 år och Pixie 1 år.

Jag har provat på nästan alla hundsporter, tycker all hundträning är jättekul. Jag har tävlat i lydnad, spår, sök, nosework och teamwork to music. Har även tränat/tränar rapport, freestyle, agility och specialsök. Har också varit hundförare i hemvärnet i 10 år. Jag älskar hundar! Tycker det jätteroligt att hålla hundägarutbildningar, jag har haft ”hundkurser” i 30 år! Lyckan är att få bidra med coachning som stärker relationen mellan hundägaren och vovven!

Jag har fått många goa vänner genom brukshundklubben! Hammarö BK är en plats att träna tillsammans med andra och det roliga är att alla hjälper varandra både nya och gamla medlemmar! En ideell klubb som jag trivs att vara med i!

Sekreterare: Agneta Qvist

Jag arbetar som HR-strateg i Region Värmland och har arbetat med människor under hela mitt yrkesliv. Mina stora intressen är hundar och dans (Flamenco).

Jag är medlem och engagerad i Hammarö Brukshundklubb för att det är en fin gemenskap, trevliga engagerade medlemmar samt att det finns ett enormt kunnande i klubben. Det finns en utvecklingsanda i styrelsen som är väldigt värdefull, framför allt nu som vi behövt ställa om till andra former att kunna nå våra mål.

Jag är instruktör sedan 2013 och håller kurser vilket är jätteroligt eftersom mitt intresse för människor och hundar kan kombineras. Det är så roligt att kunna se och bidra till att ägarna utvecklas tillsammans med sina hundar.
Jag har tävlat bruks, lydnad och viltspår.

Jag har tidigare haft Tax och Rottweiler och har idag en Papillontik som heter NaVI. Vi tränar specialsök, viltspår, bruksspår och lydnad. Målet är att tävla i dessa grenar. Vi tävlar också på utställningar. Mycket tid tillbringar vi i skog och natur så förutom hundträning blir det mycket vandring.

Kassör: Inger Hillskog Roth

Hammarö Brukshundklubb har jag varit medlem i sen jag flyttade till Karlstad 2003. Jag är även medlem i Karlstad BK och tidigare har jag varit med i Solna BK och Hagfors BK. Jag har varit SBK:are sedan 1987.

Att jag är med i Brukshundklubben beror på att jag tycker om att det är en förening för alla oavsett ekonomiska förutsättningar. Vi arbetar tillsammans för gemensamma mål. På Hammarö har vi en jättefin klubbstuga och träningsplaner där man alltid är välkommen att träna och leka med sin hund. Tillsammans skapar vi detta med ideellt arbete. Brukshundklubben är också en plats för social gemenskap. På Hammarö BK har vi olika aktiviteter så som Träna med lunch, öppna träningar, tävlingar mm.

Jag blev färdig SBK instruktör 1994 och har hållit kurs varje år sedan dess. Även när jag bodde i USA höll jag kurser och är där certifierad i Animal Behavior and Training Associates. Jag är också Freestyleinstuktör sedan 2011. Trots att jag har hållit på så länge är jag fortfarande nyfiken och går därför kontinuerligt på kurser och föreläsningar för att hålla mig uppdaterad om vad som händer i hundträningsvärden.
Personligen tycker jag att det är roligt att tävla. I Brukshundklubben skapar vi tävlingstillfällen för varandra och därför tycker jag att det är bra att man deltar i tävlingsarrangemangen om man själv vill tävla. Jag har utbildat mig till tävlingssekreterare i SBK och tävlingsledare och domare i Freestyle och HTM.

Med min nuvarande hund Cailin, som är en Kelpie, tävlar jag Elit Spår, Freestyle klass 3 och Heelwork to Musik klass 3. Jag har varit med i 11 SM i tre olika grenar och med tre olika hundar.

Ledamot: Ditte Stensson

Tillsammans med min Totte gör jag ALLT, nja inte allt men mycket. Jag har tidigare med mina flattar kört jaktapportering. Totte och jag tränar vardagslydnad, vi lägger små spår, vi har provat nosework, vi kör uppletande, vi tränar grunder i jaktapportering. Vi vill börja tävla i agility men det är långt dit.

Jag är en engagerad person som tidigare varit engagerad i rasklubb men som blandrasägare så står jag utanför rasklubb just nu. Jag är i en ålder numera där det finns mer tid än tidigare det är en anledning till att jag väljer att tacka ja till styrelsearbete. När det gäller livet med hundar så älskar jag att vara detektiv och klura ut sätt att nå mål med min träning, ”flow” och energi mellan mig och min hund driver mig. Jag tror att i styrelsen kan jag bidrag med att vara en vanlig hundägare, inget proffs precis men jag har tävlat lite med hundar, jag gillar människor och djur i allmänhet, jag är allätare av olika discipliner, jag tränar gärna med andra och gläds åt när hund och människa hittar rätt i kommunikation. Jag tänker att om alla i klubben bidrar lite så åstadkommer vi mycket, hänger du på?

Ledamot: Annicka Carlsson

 

Hund: Minibullterriern Ozzy

Ozzy är världens mest egensinniga, bästa och roligaste sällskapshund! Han älskar att vara med på det mesta jag och familjen gör och utmanar oss ständigt! Han gillar långa promenader, bus och alla typer av aktiviteter där vi gör roliga saker tillsammans och mellan varven lyckas jag också hitta träningsmoment som vi gillar båda två.

Varför är jag medlem i Hammarö Brukshundsklubb? Att vara hundägare är ett stort ansvar. Som medlem i Hammarö Brukshundklubb får jag hjälp med att ta det ansvaret. Förutom att gå kurs så kan jag delta i gemensamma träningar och få tips och hjälp om jag kört fast. Det år en aktiv klubb med duktiga instruktörer och engagerade medlemmar som stöttar dig oavsett om du bara vill bli bättre på att kommunicera med din sällskapshund i vardagen eller vill träna för att tävla.

Suppleant 1: Lotta Höglund

Jag har två boxertikar Ebba som är 11 ½ år och Dounia som är 2 år .

Jag är utbildad tävlingsledare i brukset. Tävlar själv mest i brukset och tycker hundträning är superkul.

Jag skaffade min första hund för snart 14 år sedan. Eftersom jag då var helt nybörjare så valde jag att vända mig till en lokal brukshundklubb. För mig är SBK en kvalitetssäkring. När man vänder sig till SBK så vet man att det finns goda kunskaper, med utbildade instruktörer och etiska regler för hur vi behandlar våra hundar och hur vi ska agera mot varandra.

På Hammarö BK började jag med att gå en valpkurs med Dounia. Jag gick även min tävlingsledarutbildning på Hammarö BK. Det är lätt att vara engagerad då det är en mycket god kamratanda i klubben. Många duktiga och hjälpsamma instruktörer och medlemmar.

Suppleant 2: Viktor Gustafsson Qvist

Jag arbetar med IT och mina stora intressen är hundar och egen träning.

Jag sköter klubbens webbsida samt tar emot anmälningar till utbildningar. Jag är också MH-figurant.

Jag är medlem och engagerad i Hammarö Brukshundklubb för att det är en klubb som är framåt och vill utvecklas. Det finns ett stort kunnande i klubben så jag lär mig mycket.

Jag har växt upp med Rottweiler. När jag bestämde mig för att skaffa egen hund föll valet på Papillon och har nu en hane som heter Balthazar. Vi tränar rallylydnad och viltspår vilket vi också tävlar i. Vi kommer också börja träna agility samt prova på fler hundsporter.

Vad gör styrelsen?

Styrelsen i en ideell organisation är en grupp av personer, som av ett årsmöte på demokratiska grunder, utsetts att svara för föreningens organisation och förvaltning under kommande verksamhetsår. Delaktig person i en styrelse benämns ledamot eller suppleant. En styrelse ska alltid ha medlemmarnas och klubbens bästa i fokus.

Flera föreningar som tillsammans bildar ett förbund, kan ha en förbundsstyrelse som normalt står över de enskilda föreningsstyrelserna och kan fatta samordnande beslut mellan föreningarna. Så fungerar det i Svenska Brukshundklubben.

Styrelsens uppdrag

 • Förvaltar klubbens ändamål och medlemmarnas intentioner
 • Föreslår övergripande mål
 • Föreslår ekonomiska ramar
 • Följer upp verksamheten
 • Har arbetsgivaransvar
 • Företräds av ordföranden
 • Har det yttersta ansvaret för verksamheten
 • Planerar för framtiden
 • Ansvarar för riskanalys
 • Ansvarar för information inom föreningen
 • Kontrollerar – lagar och regler samt ordning och reda
 • Tillsätter och avsätter kommittéer och arbetsgrupper
 • Styrelsen har även ansvar för att ekonomin hanteras på ett korrekt sätt samt att föreningens handlingar och korrespondens arkiveras på ett tillfredsställande sätt

(Källa: Svenska brukshundklubben)